2021-11-16 14:01:04• hírek • Bede Emőke / közlemény

Mikulásházzal és fényfestéssel hangolódik a karácsonyra Szatmárnémeti - VIDEÓ

Fotó: Szatmár.ro
Fotó: Szatmár.ro

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala 2021-ben is megszervezi az immár hagyománnyá nemesedett karácsonyi vásárt, mely az előző évekből már jól ismert és közkedvelt elemek mellett számos újítást is tartalmaz. Az önkormányzat terveiről Kereskényi Gábor polgármester keddi sajtótájékoztatóján számolt be a helyi média képviselőinek.

A sajtótájékoztató elején a városvezető megköszönte a szatmáriak felelősségteljes magatartását, különös tekintettel a pedagógusokra, akik az oltás igénylése révén biztosították, hogy Szatmárnémeti 44 tanintézménye közül 43-ban fizikai jelenléttel folytatódhatott az oktatás, és hamarosan az utolsó intézményben – egy napközi óvodában – is visszaáll a megszokott rend.


Ezt követően az elöljáró részletesen ismertette az idei karácsonyi vásárral kapcsolatos legfontosabb információkat. Mint elhangzott, a történelmi belvárosban és az azt körülvevő utcákban ünnepi fényekbe öltöznek az útszéli fák, amit különböző téli és karácsonyi figurák – rénszarvasok, hóemberek - valamint egy fényalagút egészít ki. Az idei év domináns színei a piros és a meleg fehér lesznek.


Ugyanakkor, mivel az Október 25. tér és a Coposu sétány még mindig felújítás alatt áll, az idei évben nemcsak a központot tölti meg ünnepi légkör, hanem a 16-os lakónegyedbeli, templom előtti Csend park, az UFO park és az Anghel Saligny téri park is karácsonyi díszbe öltözik, és természetesen nem maradnak el a korábbi években nagy népszerűségnek örvendő fényfestések sem.



Akárcsak az ezt megelőző években, ezúttal is november 30-án kerül sor az ünnepi fények felkapcsolására, ami után a régi központbeli parkban megnyílnak a különböző finomságokat áruló házikók, a parkot megtölti majd a forralt bor, a mézeskalácsok és a sütemények illata. Minden termelői kisháznál különböző, hagyományos módon készített élelmiszereket, dekoratív elemeket, és egyéb kézműves termékeket találhatnak majd a szatmáriak.


Azok, akik helyeket szeretnének igényelni a kisházakba, november 25-ig megtehetik azt az ide kattintva elérhető linken. Ezzel kapcsolatban Kereskényi Gábor hangsúlyozta, hogy a polgármesteri hivatal az idei évben is a szatmári termelőket részesíti elsősorban előnyben.  


Idén is lesz a parkban adventi koszorú, amelynek első gyertyáját november 26-án gyújtják meg, külön házikóban pedig a Mikulás és manói is jelen lesznek, akik átveszik a nekik szánt leveleket és közös képet is készíthetnek majd velük a gyerekek.


A polgármester a járványügyi óvintézkedésekről még nem kívánt részletesen beszélni, hiszen annak ellenére, hogy a járványgörbe Szatmárnémetiben továbbra is lefelé ível, a pandémiás helyzet egyik napról a másikra változhat.


A karácsonyi vásár szervezői a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ, a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Hagyományőrző Forrásközpont.


A vásár január 3-án ér véget.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: